Inici

La Biblioteca Virtual del Patrimoni Bibliogràfic, gestionada per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, és una biblioteca digital en què s'ofereix als ciutadans una valuosa i creixent col·lecció de reproducció de facsímils digitals de manuscrits, llibres impresos, fotografies històriques, materials cartogràfics, partitures i altres materials que es conserven en institucions de la memòria (arxius, biblioteca i museus) i formen part del Patrimoni Bibliogràfic Espanyol.

Aquesta iniciativa permet als ciutadans consultar sense restriccions fons, majoritàriament públics, que, per les seves característiques, es conserven en dipòsits especials i són difícilment accessibles.

El projecte neix de la cooperació del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb les comunitats autònomes i altres administracions i institucions públiques o privades. Els fons digitalitzats procedeixen de biblioteques, arxius i museus, de comunitats autònomes, ministeris, ajuntaments, ateneus, fundacions, universitats, institucions privades, reals acadèmies, particulars, etc. Gràcies al treball i la col·laboració de totes aquestes persones i institucions, que duen a terme tasques de selecció de fons i els cedeixen perquè es digitalitzin, ha estat possible tirar endavant aquest projecte.

La Biblioteca Virtual del Patrimoni Bibliogràfic ofereix actualment, en accés obert i gratuït, mes de 24.000 llibres impresos antics, 2.500 manuscrits, 5.131 materials cartogràfics (atles i mapes), 85.500 materials gràfics i fotogràfics, 212 partitures, etc.

 

Més informació

Notícies + Vegeu-ne Més

Manuscritos en la BPE en Palma de Mallorca

Commentaria lullianaNos complace comunicar que se han cargado en la Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico, desde septiembre de 2022, un total de 440 manuscritos pertenecientes a los fondos de la Biblioteca Pública del Estado en Palma de Mallorca.

¡Descúbrelos!

>>Más información

¡Novedad! Últimas monografías en el portal

Desde septiembre de 2022 se han realizado nuevas cargas de monografías en la Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico. Son digitalizaciones procedentes de fondos de las Bibliotecas Públicas del Estado en Gijón y en Zaragoza; y de museos como el Museo de Altamira y el Museo Sorolla. En total suman al portal 1.101 obras.

>>Más información

Enlaces destacados