Inici

La Biblioteca Virtual del Patrimoni Bibliogràfic, gestionada per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, és una biblioteca digital en què s'ofereix als ciutadans una valuosa i creixent col·lecció de reproducció de facsímils digitals de manuscrits, llibres impresos, fotografies històriques, materials cartogràfics, partitures i altres materials que es conserven en institucions de la memòria (arxius, biblioteca i museus) i formen part del Patrimoni Bibliogràfic Espanyol.

Aquesta iniciativa permet als ciutadans consultar sense restriccions fons, majoritàriament públics, que, per les seves característiques, es conserven en dipòsits especials i són difícilment accessibles.

El projecte neix de la cooperació del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb les comunitats autònomes i altres administracions i institucions públiques o privades. Els fons digitalitzats procedeixen de biblioteques, arxius i museus, de comunitats autònomes, ministeris, ajuntaments, ateneus, fundacions, universitats, institucions privades, reals acadèmies, particulars, etc. Gràcies al treball i la col·laboració de totes aquestes persones i institucions, que duen a terme tasques de selecció de fons i els cedeixen perquè es digitalitzin, ha estat possible tirar endavant aquest projecte.

La Biblioteca Virtual del Patrimoni Bibliogràfic ofereix actualment, en accés obert i gratuït, mes de 24.000 llibres impresos antics, 2.500 manuscrits, 5.131 materials cartogràfics (atles i mapes), 85.500 materials gràfics i fotogràfics, 212 partitures, etc.

 

Més informació

Notícies + Vegeu-ne Més

¡Primeros audiolibros en la BVPB!

¡Ya están aquí! Desde la Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico tenemos el placer de anunciar la incorporación de los primeros 40 audiolibros al portal. La lectura de estos audiolibros viene de la mano de la "Asociación de Profesores de Español Francisco de Quevedo". 

¡Escúchalos y disfruta!

>>Más información

 

¡Últimas incorporaciones! Bibliotecas de Museos

¡Estamos de enhorabuena! Se han incorporado al portal nuevos títulos procedentes de seis bibliotecas de museos. En total, 427 obras formadas por 462 ejemplares.

¡No dejes de descubrirlas!

 

>>Más información

Enlaces destacados