PRESENTACIÓN


La Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico ofereix als seus usuaris en data d’avui (maig de 2021) una rica selección d’obres que formen part del patrimoni bibliogràfic espanyol que inclou uns 24.000 llibres impresos, 2.500 manuscrits, més de 5.000 materials cartogràfics (plans, mapes o atles), 84.000 materiales fotogràfics (fotografies, postals, diapositives, plaques de vidre, etc), i altres materials que es poden trobar en biblioteques com a dibuixos, gravats, partitures, etc.

Aquestes obres han estat digitalitzades gràcies a la col·laboració de 115 biblioteques espanyoles, la majoria d'elles de titularitat pública.

Encara que la Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico ofereix bibliografies, seccions, exposicions o microllocs d'algunes de les seves principals col·leccions, el gran volum de la biblioteca, que creix any a any, fa que passin desapercebudes moltes obres que tenen gran interès. Mitjançant aquesta exposició volem treure a la llum algunes d'aquestes obres, que són destacables per la seva qualitat literària o gràfica, raresa, curiositat, antiguitat o importància històrica.

Dividirem aquesta mostra en diversos apartats. En primer lloc, una presentació de manuscrits especialment valuosos o interessants, en segon lloc, una selecció d'obres impreses, en tercer lloc, una secció on es mostren continguts especialment curiosos o rars, a la qual seguirà una altra sobre tractats d'oficis, dels quals hi ha llibres molt interessants i ben il·lustrats a la nostra biblioteca. Finalment, s'oferiran sengles seccions per a materials cartogràfics i gràfics destacats.

 

- Manuscritos

- Obras de interés histórico, literario, técnico o científico

- Obras maestras

 

Enlaces destacados

Biblioteca Virtual de Prensa Histórica       Hispana. Directorio y recolector de recursos digitales       Hispana PRO       Europeana       LEM