La Biblioteca Virtual del Patrimoni Bibliogràfic, gestionada per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, és una biblioteca digital en què s’ofereix als ciutadans una col·lecció valuosa i creixent de reproducció de facsímils digitals de manuscrits, llibres impresos, fotografies històriques, materials cartogràfics, partitures i altres materials que es conserven en institucions de la memòria (arxius, biblioteca i museus) i formen part del Patrimoni Bibliogràfic Espanyol.
Aquesta iniciativa permet als ciutadans consultar, sense restriccions, fons, majoritàriament públics que, per les característiques que tenen, es conserven en depòsits especials i són difícilment accessibles.
El projecte naix de la cooperació del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i les comunitats amb les comunitats autònomes i altres administracions i institucions públiques o privades. Els fons digitalitzats procedeixen de biblioteques, arxius i museus, de comunitats autònomes, ministeris, ajuntaments, ateneus, fundacions, universitats, institucions privades, reals, acadèmies, particulars, etc. Gràcies al treball i la col·laboració de totes aquestes persones i institucions, que duen a terme tasques de selecció de fons i els hi cedeixen perquè es digitalitzen, ha sigut possible traure endavant aquest projecte.
La Biblioteca Virtual del Patrimoni Bibliogràfic ofereix actualment, en accés obert i gratuït, aproximadament 24.000 llibres impresos antics, 2.500 manuscrits, 5.131 materials cartogràfics (atles i mapes), 85.500 materials gràfics i fotogràfics, 212 partitures, etc
Notícies + Vegeu-ne Més
Manuscritos en la BPE en Palma de Mallorca
Nos complace comunicar que se han cargado en la Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico, desde septiembre de 2022, un total de 440 manuscritos pertenecientes a los fondos de la Biblioteca Pública del Estado en Palma de Mallorca.
¡Descúbrelos!
¡Novedad! Últimas monografías en el portal
Desde septiembre de 2022 se han realizado nuevas cargas de monografías en la Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico. Son digitalizaciones procedentes de fondos de las Bibliotecas Públicas del Estado en Gijón y en Zaragoza; y de museos como el Museo de Altamira y el Museo Sorolla. En total suman al portal 1.101 obras.