Inici

La Biblioteca Virtual del Patrimoni Bibliogràfic, gestionada per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, és una biblioteca digital en què s’ofereix als ciutadans una col·lecció valuosa i creixent de reproducció de facsímils digitals de manuscrits, llibres impresos, fotografies històriques, materials cartogràfics, partitures i altres materials que es conserven en institucions de la memòria (arxius, biblioteca i museus) i formen part del Patrimoni Bibliogràfic Espanyol.

Aquesta iniciativa permet als ciutadans consultar, sense restriccions, fons, majoritàriament públics que, per les característiques que tenen, es conserven en depòsits especials i són difícilment accessibles.

El projecte naix de la cooperació del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i les comunitats amb les comunitats autònomes i altres administracions i institucions públiques o privades. Els fons digitalitzats procedeixen de biblioteques, arxius i museus, de comunitats autònomes, ministeris, ajuntaments, ateneus, fundacions, universitats, institucions privades, reals, acadèmies, particulars, etc. Gràcies al treball i la col·laboració de totes aquestes persones i institucions, que duen a terme tasques de selecció de fons i els hi cedeixen perquè es digitalitzen, ha sigut possible traure endavant aquest projecte.

La Biblioteca Virtual del Patrimoni Bibliogràfic ofereix actualment, en accés obert i gratuït, aproximadament 24.000 llibres impresos antics, 2.500 manuscrits, 5.131 materials cartogràfics (atles i mapes), 85.500 materials gràfics i fotogràfics, 212 partitures, etc

Més informació

Notícies + Vegeu-ne Més

Incorporación obras de la Casa-Museo Pérez Galdós

Se han incorporado al portal de la Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico una importantísima colección procedente de la Casa-Museo Pérez Galdós (Gran Canaria). La colección está compuesta por 73 manuscritos; 98 impresos; 51 galeradas; más de 9300 epistolarios; 133 dibujos a lápiz de la mano del autor; 407 dibujos originales ultilizados en la edición ilustrada de las dos primeras series de los Episodios Nacionales; y 427 fotografías en papel.

Recomendaciones para Proyectos de Digitalización de Patrimonio Bibliográfico y Fotografía Histórica

22/09/2021

El Consejo de Cooperación Bibliotecaria acaba de publicar sus Recomendaciones para Proyectos de Digitalización de Patrimonio Bibliográfico y Fotografía histórica. Este documento es fruto de la actividad del Grupo de Trabajo de Buenas Prácticas en Digitalización, conformado por expertos en digitalización, fotografía, biblioteca digital y fototeca histórica, de diversas instituciones españolas (Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria, Biblioteca Nacional, Universidad Carlos III, C.A. de Galicia, FEDAC, U. de Valencia y U, de Las Palmas de Gran Canaria ).

Este trabajo pretende ser una guía y referencia para aquellas instituciones o empresas que gestionen o ejecuten proyectos de digitalización de fondos patrimoniales en el ámbito español y latinoamericano.

 >>Acceso al documento

>>Más información

Enlaces destacados