Aquest microlloc reuneix obres publicades a Iberoamèrica o de temàtica iberoamericana. Una part significativa d’aquestes procedeix de la Biblioteca Hispànica de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID), que posseeix una col·lecció molt rica, valuosa i variada, amb obres –en molts casos– úniques al món.

Antigüedades peruanas


També cal destacar-ne els fons procedents de la Biblioteca del Museu d’Amèrica, que anteriorment es conservaven a l’antiga Biblioteca d’Ultramar. A més, hi ha llibres procedents d’altres setze biblioteques.

Entre aquestes obres, hi ha llibres de viatges o expedicions, discursos, assajos, àlbums fotogràfics, manuscrits, estudis, obres legislatives o de caràcter administratiu, diccionaris o obres de gramàtica de les llengües prehispàniques, homenatges, tractats d’història, antropologia, botànica, zoologia, etc.

Pel que fa a la temàtica, tracten els costums i les tradicions dels pobles natius, la llengua i les manifestacions artístiques d’aquests, la legislació, la religió i l’administració colonial, la conquista i les exploracions, l’esclavitud, les guerres i les revolucions per la independència de les repúbliques iberoamericanes, la flora i la fauna sud-americana, etc.

La col·lecció inclou autèntiques joies, com ara, autògrafs de Cristòfor Colom o un llibre de pintura dels indis americans.


Pintruas siux

 

Enlaces destacados

Biblioteca Virtual de Prensa Histórica       Hispana. Directorio y recolector de recursos digitales       Hispana PRO       Contribuidor de Europeana       LEM