Fototeca del
Patrimoni Històric

Página de inicio de la Biblioteca Virtual de Patrimonio Bibliográfico

Presentació

L’ Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya gestiona la Fototeca del Patrimoni Històric Espanyol, una de les més completes col•leccions de fotografia històrica del nostre país, composta per aproximadament 400.000 documents pertanyents a arxius gràfics que reuneixen l’obra de fotògrafs que treballaren en patrimoni cultural des de la segona meitat del segle XIX.

Entre les col•leccions més significatives de la Fototeca, tant per la seva antiguitat com per la qualitat i valor patrimonial de les seves imatges, es troben els arxius Moreno i Loty, amb un total de gairebé 70.000 fotografies que mostren principalment obres d’art, moltes d’elles desaparegudes, i vistes de ciutats, monuments i paisatges. Una part significativa d’aquestes imatges s’ha digitalitzat gràcies a un projecte de col•laboració amb la Biblioteca Virtual del Patrimoni Bibliogràfic i es troba disponible en aquesta pàgina.

La resta, juntament amb els fons d’altres arxius fotogràfics com l’Arxiu Ruiz Vernacci, amb les fotografies originals de J. Laurent, l’Arxiu de la Informació, el Comte de Polentinos, o el Vaamonde, poden consultar-se a través de la pàgina web de l’ Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya.


Icono de conformidad con el Nivel Doble-A de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI. Este enlace abre una ventana nueva

© Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

www.digibis.com